STELLA

Opis rada

Aparat STELLA je tradicionalni RO aparat koji se ugrađuje u sudoperu ali sa novim inovativnim dizajnom i olakšanim pristupom zamjeni filtera i održavanju.

Osnovni princip rada NOBEL aparata STELLA zasniva se isključivo na procesu mehaničkog prečišćavanja vode. Proces prečišćavanja vode putem reverzno osmotske membrane transformiše vodu iz vodovodne instalacije ili iz bunara u visoko kvalitetnu vodu za piće i kuvanje. Proces prečišćavanja vode odvija se kroz pre-filtere ( sedimentne i sa aktivnim ugljem), kroz reversno osmotsku membranu i post-završni filter. Tokom procesa prečišćavanja vode otkljanjaju se mehaničke nečistoće, hlor ,hlorna jedinjenja pesticidi i druga štetna jedinjenja kao i 99.9% virusa

i bakterija iz vode. Posebnim Post –završnim filterom obogaćujemo vodu malom količinom minerala čime popravljamo ukus i kvalitet vode.

Prečišćena voda se skuplja u rezervoaru pod pritiskom a konzumiranje se vrši preko posebno instalirane slavine na sudoperi.

Uz svaki NOBEL aparat opciono može da se ugradi magnetajzer MZ-RO uređaj koji prolaskom vode kroz njegovo jako magnetno polje uređuje klastere vode na manje skupine. Tako obrađenu vodu lakše prihvataju ćelije u ljudskom organizmu.

Opciono, prema zahtevu kupaca, može se dograditi UV lampa koja dodatno obezbeđuje mikrobiološki kvalitet vode kada je izvor napajanja bunarska voda.

Tehnički podaci

Maksimalna kolicina filtriranja: 80-120 l vode za pice u 24 sata, pri optimalnim uslovima, sa jačom membranom i do 200l.
Minimalni pritisak vode:2.5 bari, maksimalni 6 bara.
Zapremina rezervoara pod pritiskom: oko 8 L neto.
Radna temperatura dovodne vode: 10 – 30°C.
Maksimalna količina rastvorivih materija u vodi: 2000 mg/l.
-Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-100 %.

Mjesto ugradnje:

  • Filter – ispod sudopere;
  • Rezervoar – ispod sudopere
  • Slavina – na sudoperi.

Dimenzije uređaja: ( visina x širina x dubina) 365x410x250 mm   |   Dimenzije rezervoara: (prečnik x visina)280×440 mm

PROIZVODI IZ ISTE KATEGORIJE